Företagsinvest

Hyra ssk – när, var och hur?

Hyra ssk – när, var och hur?

Att hyra ssk (sjuksköterska) istället för att anställa är ett alternativ som passar vid många olika tillfällen. Läs mer om när, var och hur det fungerar här.

När är det lämpligt att hyra sjuksköterskor och annan vårdpersonal?

Att hyra ssk eller annan vårdpersonal är ett alternativ som passar vid många olika tillfällen. Ibland finns till exempel ett akut behov av extra personal under en kortare period och då kan det vara ett bättre alternativ att hyra in personal i stället för att anställa.

Andra tillfällen kan vara under en sjukskrivning, föräldraledighet eller när någon ordinarie tagit tjänstledigt. Även under långdragna rekryteringsprocesser, då det kan vara svårt att få in någon på ”vanligt” vis, kan det vara en enkel, snabb och smidig löning.

Det finns inga speciella krav på hur långt ett uppdrag måste vara. Det förekommer uppdrag för sjuksköterskor inom vårdbemanning som bara varar några enstaka timmar likaväl som sådana som varar i flera månader. Det är med andra ord flexibelt och dessutom finns ofta, förutom grundutbildade sjuksköterskor, även sköterskor inom olika specialistområden att tillgå – till exempel:

  • Onkologi
  • Kirurgi
  • Intensivvård

Var är det möjligt?

I Sverige finns flera bemanningsföretag inom vårdsektorn som arbetar rikstäckande. Det går med andra ord att hyra ssk över hela landet och ofta går det att lösa med kort varsel om så önskas – oavsett var den aktuella arbetsplatsen ligger.

Hyra ssk – så går det till

För att hyra ssk är det första steget att ta kontakt med ett bemanningsföretag för att presenterna behov, önskemål och eventuella krav på kompetens. Vid det första mötet eller samtalet skrivs ett avtal mellan företaget och kunden, dvs den vårdinrättning som önskar komma i gång med bemanning.

När allt det administrativa är färdigt är det sedan enkelt för kunden att hyra ssk eller annan vårdpersonal vid behov – till exempel under en period med personalbrist eller om det behövs extra arbetskraft av andra anledningar.

Hur mycket det kostar är en vanlig fråga och det finns dessvärre inte något självklart svar på det. Priset skiljer sig beroende på hur uppdraget ser ut – till exempel hur långt det är, vilken omfattning det har samt vilken kompetens som efterfrågas. Om en sjuksköterska behöver tillsättas för ett uppdrag går det alltid att be bemanningsföretaget om en offert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *