Företagsinvest

Guldpris – hur mycket är guldet värt?

Guldpris – hur mycket är guldet värt?

Har du guld som inte kommer till användning? Det kan vara i form av gamla smycken, mynt och annat och i stället för att låta det ligga kvar i någon byrålåda kan det gå att få lite extra klirr i kassan. Nedan finns mer att läsa om guldpris och några tips för att få så bra betalt som möjligt vid en eventuell försäljning.

Hur mycket är det värt?

Så, hur mycket går det då att få för gamla smycken och annat av den ädla råvaran? När det kommer till guldpris så ligger det relativt stabilt, och har gjort det under en lång period och det är inte särskilt svårt att ta reda på värdet.

Guldpris anges generellt i gram så det som kan vara svårt är att få fram en exakt vikt på dom smycken, mynt eller annat som finns i din ägo. En köksvåg kan ge ett ungefärligt resultat men egentligen behövs en känsligare våg än så. Ett alternativ är att besöka en smed eller liknande, för att få hjälp med vägningen– och samtidigt be om en värdering.

Utifrån det går det sedan att jämföra guldpris hos olika uppköpare, om nu en försäljning är aktuell.

Jämför guldpris

Det bästa tipset om en försäljning är aktuell försäljning? Jämför guldpris! Det kan skilja sig en del mellan olika uppköpare och många av dessa finns idag på nätet. Det gör det enkelt att jämföra. Ett annat tips är att leta efter någon som erbjuder prisgaranti – det innebär att om en annan aktör visar sig erbjuda mer så matchas priset.

Nedan följer några exempel på aktuellt guldpris:

  • Tandguld – ca 420 kr / g
  • 20 k – ca 465 kr / g
  • 18 k – ca 420 kr / g

Detta är ett exempel från en uppköpare som finns på nätet men det kan som sagt skilja sig mellan olika aktörer. Jämför flera aktörers priser för att få en så bra uppfattning som möjligt – och leta som sagt efter någon som erbjuder prisgaranti.

Sälja

För att sälja finns flera alternativ – ett sätt är att sälja det privat men då är det bra att först få det värderat. Ett annat sätt är att välja någon an dom ovan nämnda aktörerna som finns på nätet. Då skickas guldet i ett försäkrat brev / paket och sedan betalas pengarna ut till ett angivet bankkonto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *