Företagsinvest

Så kan du förhandla ner din mäklares arvode

Så kan du förhandla ner din mäklares arvode

Så kan du förhandla ner din mäklares arvode

En vanlig missuppfattning är att det enda och bästa sättet att spara lite pengar och maximera vinsten vid en bostadsförsäljning är att anlita en billig fastighetsmäklare. Så är dock inte fallet – det finns fler åtgärder du kan vidta än enbart att förhandla ner din mäklares arvode. Med det sagt är detta ett effektivt sätt att spara lite pengar, om du är duktig på att förhandla!

Här berättar vi:

  • Varför du bör använda en fastighetsmäklare som inte debiterar ett skyhögt mäklare arvode.
  • Hur du kan spara pengar på att anlita en sådan.
  • Vad du bör göra om du inte är särskilt skicklig på att förhandla.
  • Var du kan jämföra mäklararvoden och hitta en fastighetsmäklare som passar dig.

Använd gärna en billigare mäklare för att spara lite pengar

Genom att använda en mäklare som tar ett lite lägre arvode kan du enkelt spara lite pengar när du ska sälja din bostad. Men du behöver dock försäkra dig om att du inte gör avkall på kvalitet och service till förmån för det lägre priset. Därför är det viktigt att du försöker hitta en fastighetsmäklare som är billig OCH bra.

Oavsett vad du kanske har hört av andra är fastighetsmäklarens arvode förhandlingsbart. Du bör dock försöka läsa på och lära dig lite knep innan du ger dig in i förhandlingen. Mäklare är nämligen skickliga förhandlare – det är en del av deras jobb att förhandla med klienter!

Välj redan från början en mäklare vars arvode är lite lägre

Är du ingen mästerlig förhandlare? Då bör du redan från början försöka hitta en mäklare vars arvode är lite lägre och anlita denne. På så vis slipper du förhandla men får ändå en fastighetsmäklare som inte tar ett hutlöst arvode för sina tjänster.

För att kunna göra detta behöver du jämföra arvoden. Först då kan du hitta en fastighetsmäklare vars mäklararvoden i Malmö är något lägre och passar din plånbok. Detsamma gäller för övrigt om du vill sälja en bostad i någon annan stad i Sverige. Tillvägagångssättet är detsamma – du behöver bara tänka på att arvodena skiljer sig åt en aning mellan olika städer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *